Visitation
Vores målgruppe og visitationsgrundlag
Visitation
Atlas Gilleleje er et specialiseret tilbud for borgere diagnosticeret med autisme og komorbide diagnoser som OCD, mental retardering, depressivitet og angst, og som kan have udadreagerende og selvskadende adfærd. Hos Atlas Gilleleje er vi godkendt til en samlet indskrivning af 13 beboere fordelt på 2 afdelinger.
En borger med autisme vil næsten altid opleve en flytning som en stor omvæltning. Det kræver omhyggelig forberedelse at planlægge indflytningen, sådan at borgeren stresses mindst muligt. Fokus inden indflytning vil være på at gennemgå tidligere beskrivelser og udredninger samt at være i dialog med pårørende, kontaktpersoner og/eller tidligere bosted med den hensigt at inddrage så meget viden som muligt i den pædagogiske indsatsplan.
Hver beboer har egen lejlighed med soveværelse, stue, køkken og badeværelse samt adgang til fællesarealer bestående af tv-stue, fælleskøkken og forskellige aktivitetsrum.
De første 6 måneder af en indskrivning betragter vi som en indslusningsperiode. Fokus i indslusningsperioden vil være på at etablere en genkendelig dagsstruktur, at oparbejde fortrolighed til nye rutiner samt at oparbejde en tryg relation til medarbejderne. Som led i en indskrivning hos os udarbejdes hen over indslusningsperioden en indslusningsrapport med beskrivelser af vores observationer af den enkelte beboers færdigheder, ressourcer og udfordringer. Ydermere vil der i rapporten være konkrete forslag til den videre indsatsplan. Skulle støttebehovet være mere eller mindre end først antaget, vil dette blive adresseret i indslusningsrapporten, og vi vil gå i dialog med visiterende kommune om den fremadrettede indsats.
Efter 6 måneders indskrivning anmoder vi om en bestilling fra visiterende kommune. Vi arbejder med indsatsformål og indsatsmål på den måde, at vi udarbejder en udviklingsplan med et udviklingsmål og herunder et delmål for hvert indsatsmål og disse udarbejdes i fællesskab af beboerens team.
Når vi udarbejder et delmål, så benytter vi SMART-modellen (Specifikt, Målbart, Accepteret, Realistisk, Tidsbestemt). Ved brug af denne model sørger vi for at vi i udarbejdelsen af pædagogiske delmål sikrer, at målet er specifikt og konkret, således at det er tydeligt, hvad der skal være opfyldt, for at målet er nået. Når vi arbejder med en pædagogisk indsats omdrejende et givent udviklingsmål i form af et delmål, så arbejder vi i høj grad inden for zonen for nærmeste udvikling. Men her er det dog vigtigt at understrege, at udvikling ikke kun er at betragte som en tilegnelse af færdigheder og kompetencer. For nogle beboere kan et vedligehold af færdigheder og kompetencer også være at betragte som udvikling.
Minimum en gang om året vil I som visiterende kommune modtage en statusrapport. I denne rapport vil det tydeligt fremgå, hvordan vi har arbejdet med det indsatsformål og de indsatsmål som vi har modtaget fra jer som visiterende kommune.
.
Pladser
Botilbud til længerevarende ophold, § 108
Kontakt afdelingen om ledige pladser
Botilbud til midlertidige ophold, § 107
Kontakt afdelingen om ledige pladser
Aktivitets- og samværstilbud, § 104
Kontakt afdelingen om ledige pladser
Målgruppe
Aldersgruppe 18 – 64 år
Afdelingen er godkendt til:
Indadreagerende adfærd
Selvskadende adfærd
Udadreagerende adfærd
Depression
Udviklingsforstyrrelse af tale og sprog
Autismespektrum
Angst
Hjerneskade, medfødt
Beskrivelse af målgruppen
Atlas Gilleleje er et tilbud målrettet borgere med autismespektrum forstyrrelser og komorbide diagnoser såsom OCD, ADHD, mental retardering, hjerneskade, depressivitet, angst, epilepsi, bi-polare lidelse, søvn- og spiseforstyrrelser m.fl. samt udadreagerende og/eller have selvskadende adfærd.
Visitation
Proces for visitation af ny beboer:
Vi får en henvendelse fra en kommune.
Hvis vi, på baggrund af det fremsendte materiale, finder at det er en relevant kandidat til at bo på Atlas Gilleje anmoder vi kommunen om at fremsende
Status og udredning
De seneste 14 dages journalføring/dokumentation
Diagnose
Medicin
Faglig tilgang
Neuropædagogisk tilgang
Anerkendende tilgang
Kognitiv tilgang
Adfærdsterapeutisk tilgang
Kommunikationspædagogisk tilgang
Relationspædagogisk tilgang
Sanseorienteret tilgang
Strukturpædagogisk tilgang
Metoder
Picture Exchange Communication System (PECS)
TEACCH
Relationspædagogik
Low arousal
Struktureret og visualiseret pædagogik